Locul unei dintre cele mai vechi civilizatii de pe Planeta, China  este si locul unde s-a descoperit cea mai veche reteta de bere din lume.

O echipă de arheologi de la Stanford University a studiat o fabrica de bere descoperită într-un sit neolitic din China. Fabrica, veche de 5000 de ani, este cea mai timpurie dovadă a producţiei de bere pe bază de orz şi mei din această zonă, notează CNN.

Li Liu, specialist în arheologia chineză la Universitatea Stanford, a afirmat ca : “şi astăzi se foloseşte acelaşi tip de echipament pentru a crea berea”

Orzul a fost unul dintre cele mai surprinzătoare ingrediente identificate, pentru că se ştie că acesta a fost introdus în China acum 4000 de ani. Foarte importanta in aroma berii, pentru cei mai importanti berari din China, cel mai dificil a fost să găsească o drojdie cu aceeaşi consistenţă ca acum 5000 de ani, foarte. „Drojdia este motivul pentru care berile germane şi cele americane sunt atât de diferite. Cele germane au o uşoară aromă de banane, fiind drojdia cea care face diferenţa”, spune Alex Acker, cofondator al A Brewing Co.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *