Despre bere …din lumea larga

Ce nu stiai despre bere – mituri despre bautura verii

Berea este bautura preferata de multi oameni in timpul verii. In jurul ei au fost create unele mituri de-a lungul vremii, multe nefiind insa adevarate.

Berea trebuie sa fie cat mai rece

Parerea generala este ca berea trebuie sa fie cat mai rece pentru a fi savurata pe masura. Totusi, este bine de stiut ca aroma se pierde atunci cand berea este prea rece, afirma specialistul Dave Engbers, conform Men’s Health.

El spune ca berea trebuie servita la o temperatura cuprinsa intre aproximativ 7 si 10 grade Celsius. Cel mai bine este sa tinem putin paharul cu bere in maini pana cand el se incalzeste usor, iar temperatura ei va fi cea dorita.

Berea la sticla este mai buna decat cea la cutie

Un alt mit este legat de modalitatea de imbuteliere a berii. Parerea generala in aceasta privinta este ca berea la sticla este mai buna decat cea la cutie.

Totusi, sticla prezinta doua dezavantaje majore: lumina si oxigenul. Cu timpul, oxigenul care intra pe sub capac ii da berii un gust ciudat.

O alta influenta negativa o are lumina care trece prin recipientul din sticla, sustine Charles Bamforth, expert in domeniu.

Primele doze de bere au aparut in 1935, cand oamenii nu mai voiau sa mearga in taverna, ci preferau sa-si ia cu ei bautura acasa.
Cutia de aluminiu este foarte buna pentru bere, mentinand cel mai bine calitatile bauturii.

Berea neagra este intotdeauna mai tare

Un alt mit referitor la bere este legat de culoarea acesteia. Multi sunt de parere ca berea neagra are intotdeauna mai mult alcool decat cea blonda.

Acesta este un lucru fals, iar culoarea nu are nicio legatura cu concentratia implicita de alcool din bere si nici cu gustul amar al acestei bauturi.

Berea iti umfla burta

Consumul de bere duce la marirea cavitatii abdominale, adica a burtii, cred cei mai multi consumatori si nu numai. Totusi, caloriile din bere nu provoaca marirea acestei zone a corpului, spune expertul Christian Finn.

Consumul moderat de alcool ne poate ajuta sa mentinem un aspect fizic normal, sustin specialistii.

Nici carbohidratii din bere nu ar trebui sa ne ingrijoreze, caci o bere contine aceeasi cantitate pe care o gasim intr-un pahar de vin.

Berea, candva bautura barbatilor, din ce in ce mai aproape de gusturile femeilor, se leaga, in realitate, mult mai mult de existenta sexului frumos. Producerea acestei bauturi pare a fi o meserie veche de cand lumea, iar placerea de a o degusta asemeni.

Astfel, conform Huffington Post, cea mai veche reteta scrisa se refera la bere, avand o vechime de 5.000 de ani. Se afla pe o placuta de piatra si a fost scrisa sub forma unui cantec.

Ben Franklin spunea despre bere ca „este dovada ca Dumnezeu ne iubeste”. Nu toata lumea stie ca femeile au fost primii producatori de bere.

Sase dintre tipurile de hamei folosite la producerea acestei bauturi fac parte din aceeasi familie cu marijuana.

Cea mai scumpa bere din lume se numeste Vielle Bon Secours, costa 1.000 de dolari sticla, si se comercializeaza intr-un bar londonez, Bierdrome.

Cea mai veche berarie functionala din lume este Bayerische Staatsbrauerie Weihenstephan, de langa Munchen, fondata in jurul anului 1040.

Berea contine aproape toate mineralele necesare supravietuirii. In Europa Evului Mediu, nu doar adultii consumau bere, ci si copiii, din moment ce licoarea era perceputa ca un aliment, o excelenta sursa de energie.

Te face mai destept, protejeaza oasele si previne pietrele la rinichi

In vremuri moderne, un raport publicat in New England Journal sustine ca femeile care consuma bere moderat au capacitati cognitive superioare celor care nu au acest obicei.

Un alt studiu publicat de American Journal of Epidemiology arata ca aceeasi bautura previne formarea pietrelor la rinichi. Cercetarea a aratat ca fiecare sticla de bere consumata zilnic reduce riscul cu 40%.

Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

In trecut, producerea berii era considerata o ocupatie nobila si eleganta pentru femei. In Peru antic, fabricile de bere angajau doar femei din inalta societate, obligatoriu frumoase.

De altfel, in Egipt antic, era interzis prin lege barbatilor sa produca si sa comercializeze bere.